Palvelun käyttäminen

Kohteet-sivulla näkyy käynnissä olevat konkurssipesien myyntikohteet. Siirtymällä kohteen tietoihin voit tarkastella yksityiskohtaisia tietoja myytävästä omaisuudesta ja jättää sitovia tarjouksia. Suluissa näytettävä käyttäjän numero on korkeimman tarjouksen tekijän puhelinnumeron neljä viimeistä numeroa, joten tarjouksen tekijänä voit seurata tilanteen kehittymistä vertaamalla puhelinnumerosi loppuosaa sivulla näkyvään numeroon.

Tunnistautuminen

Tarjouksen jättäminen edellyttää tunnistautumista, joka tapahtuu lähettämällä tekstiviesti LAINVOIMA LIITY numeroon 16130 (hinta 2,50 €). Saat paluuviestinä käyttäjätunnuksen, joka syötetään tuotesivulla olevaan kenttään. Tunnistautuminen ei ole mahdollista prepaid-numeroista. Tunnistauduttuasi voit tehdä tarjouksia rajoituksetta seuraavien 30 päivän aikana, jonka jälkeen käyttäjätunnus vanhenee. Ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä käyttäjätunnus tallennetaan selaimesi evästeisiin, jotta sitä ei kysyttäisi joka kerralla uudestaan. Mikäli käytät palvelua toiselta tietokoneelta tai tyhjennät selaimen evästeet, täytyy käyttäjätunnus syöttää uudestaan.

Myyntitapahtuma

Konkurssipesä pidättää oikeuden myydä kohde haluamallaan hetkellä, jolloin uusia tarjouksia ei enää oteta vastaan. Myyntitapahtuma ei ole aikasidonnainen, joten se ei sulkeudu ennaltamäärättynä päivänä. Myyntikohteiden keskimääräinen myyntiaika on noin kaksi viikkoa, joillain kohteilla myyntiaika voi olla pidempi, kuten sellaisilla koneilla, laitteilla tai myyntierillä joiden kysyntä erikoisuutensa takia on heikkoa, tai erityisen arvokkaat kohteet.

Huutokaupan eteneminen vaiheittain

Vaihe 1

Myyntikohteet ovat nähtävillä. Tällöin tarjouksia voi tehdä. Tässä vaiheessa kohteet eivät sulkeudu, ellei sulkemisesta ole erikseen mainittu. Tarjouksen tekeminen tässä vaiheessa yleensä lyhentää huutokaupan kestoaikaa.

Vaihe 2

Myyntikohteeseen tulee teksti "KOHDE VOIDAAN SULKEA SILLOIN KUN KULUVAN PÄIVÄN AIKANA UUTTA TARJOUSTA EI OLE TEHTY". Mikäli uusi tarjous tehdään päivän aikana, siirtyy sulkeminen aina seuraavaan päivään. Mikäli uusia tarjouksia ei enää päivän aikana tehdä, kohde sulkeutuu samana päivänä tai heti kun se sääntöjen mukaan on mahdollista.

Vaihe 3

Myyntikohteeseen tulee teksti "MYYTY", ja korkeimman tarjouksen määrää ei enää näytetä. Kohde on tällöin myyty korkeimman tarjouksen tehneelle ostajalle.

Erinäisiä ohjeita

Joissain huutokauppaosioissa saatetaan ilmoittaa etukäteen ajankohta, jolloin ostajan tulee noutaa myydyksi tullut omaisuus, tällöin kohteen tulevat myydyksi aina ennen mainittua noutopäivää. Syitä tähän voivat olla esimerkiksi vuokra-ajan loppuminen tai myyntikohteen pilaantumisaika.

Joissain myyntikohteissa tarjouksia ei vastaanoteta suoraan sivustolle (tällöin huutokauppatoimintoa ei ole kytketty), esimerkiksi kiinteistön myynti-ilmoituksissa, tarjous tulee tehdä suoraan konkurssipesän pesänhoitajalle (yhteystiedot löytyvät ilmoituksesta). Ilmoituksessa mainitaan hintapyyntö, joka voidaan ylittää tai alittaa, tehdyissä tarjouksissa.

Lainvoima.com -huutokauppa noudattaa konkurssiasiamiehen konkurssipesänhoitajille antamia ohjeita huutokaupan järjestämisestä, jotka saattavat vaikuttaa joidenkin huutokauppojen myynti- tai kestoaikaan.